Nyheter

Säsongen som gått hittills

Våren och försommaren har inte visat sig från sin bästa sida när det gäller vädret, men trots det har vi snart loggat 400 olika ärenden. Det kan vara allt från bogsering, till dykning eller motorkonsultation som görs via telefon.

Är du nyfiken på vad vi gör?

Vill du veta mer om vad vi och skepparna i vårt nätverk gör? På vår startsida hittar du Assistansloggen. Där kan du läsa om de olika ärenden som kommer in till oss.

Håll koll på vädret

Nu har vi börjat sända kustväder-
prognoserna på VHF för säsongen. Prognoserna innehåller vindriktning, vindstyrka, vattenstånd, lufttryck mm.

Alla utsändningar föregås av annonsering på kanal 16 och sänds därefter på aktuell trafikkanal.

Läs mer på Stockholmradios hemsida.

 

VHF-boken i ny upplaga

Nu har Stockholmradios lärobok, VHF TILL SJÖSS, kommit i en ny uppdaterad upplaga. Perfekt när du ska ta certifikat, eller att ha liggande i båten som en uppslagsbok.

Den innehåller precis som tidigare en kunskapsdel, en fördjupningsdel samt övningsfrågor och den är uppdaterad enligt de nya nationella och internationella kraven.

Boken kostar 159 kr och kan beställas i Stockholmradios webbshop.

 

Nya kunskapskrav för SRC för VHF-DSC

Nämnden för båtlivsutbildnings kunskapsfordringar fr.om  2017-01-01 för erhållande av Short Range Cerificate (SRC)

Att Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) under de senaste två åren hållit på att anpassa SRC till internationella krav lär inte vara någon överraskning för innehavare av radiotelefoniutrustning i form av en VHF-DSC. 

Vad är ett innehav av SRC?

Två nya försäkringsbolag

Vi har, glädjande nog, tecknat avtal med två nya försäkringsbolag, västkustbelägna BSB och Bohusassuransen. Kontrollera gärna med ditt försäkringsbolag om du har assistans inkluderad i din försäkring från och med 2017. Assistans går att teckna som tillägg om det inte ingår i din ordinarie båtförsäkring.

Bogseringen som aldrig blev

”Skit i bensintanken” är en klassiker när motorn lägger av. Och precis detta drabbade Jörgen Borevius i midsommarhelgen.

Vilken tur att Sjöassistans skeppare Ingemar även var duktig på motorer.

Daniel tipsar inför Sjösättningen

Har du sjösatt? Inte? Då är det säkert snart dags. Men innan båten sänks ner i sitt rätta element, finns lite att tänka på.

Assistansskeppare Daniel ger oss några goda tips inför säsongen.

Vi finns här för dig!

Nu närmar sig vår högsäsong, och vi har bemannat upp trafikcentralen inför sommaren.

Sjöassistans har hjälpt tusentals båtägare sedan 1999. Våra medarbetare och skeppare brinner för båtlivet och är både kunniga och serviceinriktade.
Behöver du bogsering, prata med en mekaniker eller vill du veta när det är broöppning? Tveka inte att höra av dig till oss.

Vi finns här för dig, dygnet runt. 

 

Hemskt och fantastiskt båtväder 2015

När vi summerar 2015 kan vi se ett tydligt samband mellan vädret och antalet assistanser. Sommaren 2015 inleddes, precis som 2014, med regn och blygsamma temperaturer medan månaden augusti, med sitt fantastiska väder, stod för fler assistanser än på många år. Det totala antalet Sjöassistansfall blev något färre än 2014.

Prenumerera på innehåll