Var som helst. När som helst. Vi kommer.

Sjöassistans är en riktigt god vän att ha med ombord. Vi är rustade att lösa de mest skiftande problem snabbt och effektivt. När du behöver, hjälper vi dig på plats med en assistansbåt i vårt nätverk av ca 550 assistansbåtar. Dessutom samarbetar vi med ca 150 varv och marinor.

Oavsett om du omfattas av Sjöassistans via din båtförsäkring eller är medlem hos Sjöassistans, står vi beredda längs hela den svenska kusten och insjöarna Vänern, Vättern och Mälaren. Men Sjöassistans gäller även betydligt längre bort än så. Medlemskapet ger dig även rätt till ersättning för assistanskostnader i Danmark, Finland, Norge och övriga länder runt Östersjön. Du når oss via telefon eller VHF. Och som det anstår en riktigt god vän svarar vi alltid. Alla dagar, dygnet runt, året om.

 

Sjöassistans via din båtförsäkring?

Idag har 170 000 båtägare i Sverige Sjöassistans, och merparten av dessa via sin båtförsäkring. Detta för att du som båtägare ska få professionell och snabb hjälp om oturen är framme. Inte bara ekonomiskt ersättning utan även med den praktiska hjälp du behöver när din båt blivit obrukbar. Se över din båtförsäkring. Den kan vara bättre än du tror.

 

Dra nytta av vårt nätverk

Vår ambition är alltid att hjälpa dig på snabbast, möjliga sätt –oftast genom att skicka ut någon av våra assistansbåtar. Ibland är det effektivare att rätta till felet genom ett samtal med en expert. Då ser vi till att du snabbt får telefon- eller VHF-support från en specialist inom vårt omfattande nätverk. Det kan exempelvis vara en båtmekaniker på ett varv eller en motorerfaren assistansskeppare. Sjöassistans öppnar många gånger dörrar som annars hade varit stängda.

 

Bästa tänkbara service på sjön

När har skärgårdsbutiken öppet? Vad blir det för väder längs västkusten i övermorgon? Finns det några bra restauranger i norra Vänern och var kan jag få hjälp att lyfta båten i Luleå skärgård? Utöver tjänsterna som ökar din trygghet, satsar vi på att ge dig riktigt bra service när du är ute på sjön. Vi svarar på frågor, tar reda på fakta och hjälper dig med allt möjligt för att du ska få ett behagligt båtliv. Att många båtägare kallar oss för semesterräddare tar vi som ett gott betyg.

Välj en båtförsäkring där Sjöassistans ingår, eller bli medlem från 499 kr/år! 
Läs mer om våra medlemskap Redo och Redo Kombo här>

 

Kom ihåg att vid fara för liv ska du alltid ringa 112 eller sända nödanrop på VHF, kanal 16.